Allergin gör sig påmind när det inte går att öppna ögonen på morgonen utan en ansträngning, ögonlocken klibbar samman av den gula varvätska som bildats. Det är inte längre allergi det rör sig om utan ögoninflamation. Roligare kan man ha på en onsdag.

Huvudet känns tungt när det lämnar kudden och hjärnan studdsar runt som en boll inne i skallen, huvudvärken gör sig påmind och kräkreflexen börjar jobba för att få upp nattens uppsamling av partiklar från rummet. Ett snabbt glas vatten får ner det mesta istället för att få upp det och dagen kan påbörjas, det knastrar när fötterna träffar golvet.

Världen börjar luta, vatten, iskallt vatten sköljer över fötterna, måste luta sig för att inte ramla. Solen strålar in genom fönstret och havet gör sig påmint.

“Just vackert, jävla ställe”

Huvudet slår i taket, missar spiken med centimeter, spikens intention till mord har misslyckas än en gång. Benen känns smärtsamt pigga när de böjda går över det rullande golvet. Dags att ta tag i dagens bestyr.